De ce este important pentru copii să petreacă timp cu bunicii

Aboscare

Când vine vorba de a petrece timp de calitate cu părinții tăi, beneficiile pentru copiii tăi sunt multe. Bunicii oferă o relație unică care poate ajuta la reducerea decalajului dintre generații. Ei pot oferi o o sumedenie pentru povești și sfaturi și le pot oferi copiilor lucruri importante despre istoria familiei lor. În plus, copiilor le place să petreacă timpul cu bunicii, deoarece deseori au reguli mai relaxate și li se oferă mai multă libertate.

Potrivit unui studiu, copiii care au avut contact regulat cu bunicii lor au obținut scoruri mai mari la măsurătorile succesului școlar și al competenței sociale. Așa că, asigurați-vă că vă programați ceva timp în fiecare lună pentru ca bunica și bunicul să vină și să petreacă ceva timp cu copiii.

Timpul de calitate petrecut cu bunicii este foarte benefic pentru copiii tăi

Petrecerea timpului de calitate cu bunicii tăi este benefic pentru copiii tăi din mai multe motive. Un motiv este că bunicii au adesea mai multă răbdare decât părinții. Ei sunt mai puțin probabil să devină frustrați de copii și au mai multe șanse să își ia timp să-i asculte. Acest lucru poate fi foarte important, mai ales atunci când copiii trec prin momente grele sau doar au nevoie de cineva cu care să vorbească.

Bunicii pot, de asemenea, să-i învețe pe copii lucruri pentru care părinții lor ar putea să nu aibă timp. De exemplu, bunicii ar putea ști să tricoteze sau să croșeteze, ceea ce le oferă copiilor o nouă abilitate de învățat. Sau, ei pot fi capabili să spună povești despre când erau tineri care îi vor distra și educa pe copii în același timp.

Cel mai important, petrecerea timpului cu bunicii ajută la crearea unor relații puternice între membrii familiei. Aceste relații apropiate pot oferi sprijin emoțional copiilor în momentele dificile de-a lungul vieții lor.

Cei mici au nevoie să stea în compania bunicilor ori de câte ori este posibil. Chiar și atunci când aceștia stau în alt oraș sau locuiesc într-un cămin bătrâni, trebuie ca măcar de două ori pe an copiii să-și poată vizita bunicii și să petreacă un timp frumos împreună.

De ce spunem asta? În primul rând, copiii pot obține o perspectivă de viață diferită de la bunicii lor. Bunica și bunicul probabil au o mulțime de experiență de viață de împărtășit și pot oferi o nouă perspectivă asupra lumii pe care părinții copiilor n-o pot oferi sau nu au timp. În plus, petrecerea timpului cu bunicii poate ajuta copiii să se simtă iubiți și sprijiniți – ceva de care toți copiii au nevoie.

Bunicii pot oferi, de asemenea, un sentiment de stabilitate și continuitate în viața copiilor. Ei au adesea amintiri din propria copilărie pe care le pot împărtăși cu nepoții lor, ceea ce ajută la construirea unui sentiment de conexiune. În plus, atunci când lucrurile devin grele acasă sau la școală, copiii se pot baza pe bunicii lor pentru sprijin emoțional.

Bunicii sunt grozavi în a le oferi amintiri copiilor

Unul dintre cele mai bune lucruri despre a avea bunici în preajmă sunt amintirile care se fac. Bunica și bunicul au adesea o mulțime de povești și cunoștințe de împărtășit și le place să petreacă timpul cu nepoții lor. Fie că este vorba de o excursie la grădina zoologică, de a juca jocuri sau de a citi povești împreună, aceste momente vor fi prețuite pentru totdeauna de copiii tăi.

În plus, cercetările au arătat că petrecerea timpului de calitate cu bunicii are o serie de beneficii pentru copii. De exemplu, interacțiunea cu bunicii poate ajuta la creșterea stimei de sine și a bunăstării emoționale a copilului. Bunicii pot, de asemenea, să ofere un sprijin important în perioadele grele, precum și să acționeze ca mentori și modele de urmat.

Așa că, dacă vrei să le oferi copiilor niște amintiri de neuitat – ca să nu mai vorbim de niște lecții grozave de viață – asigură-te că le oferi mult timp în compania bunicilor.