De ce trebuie sa acordam atentie alegerii mochetei pentru birou

Mochetarea unui birou nu este la fel ca mocheta unei case. De ce? Raspunsul este simplu: pentru ca birourile nu sunt folosite la fel ca si casele. Traficul este mai mare, utilizarea este mai grea, acustica difera – acestia sunt doar cativa dintre factorii pentru care covoare profesionale comerciale sunt special concepute pentru birou. Cu toate acestea, nu toate covoarele profesionale sunt create in acelasi mod.

Deci, cum alegeti mochete profesionale potrivite pentru sediile dvs. de afaceri? Urmatorul articol va raspunde la aceasta intrebare.

Rezistenta covorului profesional

Unul dintre principalii factori care diferentiaza covoarele de acasa si de birou este longevitatea. Aceste covoare birou trebuie sa fie rezistente, foarte rezistente- ideala pentru a rezista cel putin pana la sfarsitul contractului de inchiriere comerciala.

Ganditi-va la asta, acesta este un mod minunat de a estima ce tip de covor comercial se va potrivi nevoilor dvs.: cu cat inchirierea biroului este mai lunga, cu atat trebuie sa fie  mai mare calitatea covorului de care aveti nevoie. Covoarele profesionale de calitate superioara pot avea o garantie de zeci de ani.

Cum va fi amenajat biroul?

In diferite zone ale biroului dvs. se vor intampla lucruri categoric diferite. A va gandi la modul in care personalul angajat utilizeaza diferitele parti ale biroului dvs. va poate ajuta sa determinati ce fel de covor ar trebui sa instalati si unde.

De exemplu, un hol care este mereu “calcat in picioare” va avea nevoie de covor de calitate superioara si mai rezistent. Un birou privat, pe de alta parte, poate utiliza un covor cu mai putina rezistenta datorita utilizarii sale moderate.

Totul este sa stabiliti ce zone ale biroului dvs. vor fi cele mai traficate. Cu cat circulatia angajatilor si miscarea mobilierului este mai mare, cu atat ar trebui sa instalati o mocheta de calitate mai amre.

Cum va afecta covorul estetica biroului?

Este importanta si estetica biroului. Oamenii sunt mai productivi in medii placute din punct de vedere estetic, iar pardoselile dvs. trebuie, de asemenea, sa fie la inaltimea brandului promovat. Cand vine vorba de alegerea covorului dvs. de birou, trebuie sa tineti cont de aspect. Cand alegeti covorul de birou, asigurati-va ca veti determina initial cum va arata designul in birou in viata reala. Asigurati-va ca se armonizeaza cu designul de birou existent. Potriviti-va schemele de culori si, daca alegeti un model, asigurati-va ca nu este in contradictie cu altceva din birou.

Cum este iluminat biroul dvs.?

Vorbind despre iluminat, diferite birouri au medii de iluminare diferite – nu doar in ceea ce priveste iluminarea electrica, ci si in ceea ce priveste filtrarea luminii solare. Iluminatul este un aspect crucial al alegerii covoarelor profesionale. O culoare sau un model care arata bine intr-un showroom de covoare poate fi complet transformat in contextul mediului de iluminare al biroului dvs.

Cat de rezistent la pete trebuie sa fie covorul?

Daca credeti ca birourile sunt, in general, locuri super clean, ati gresit. Covoarele de birou sunt, probabil, mai susceptibile de a fi patate decat covoarele de acasa. Ganditi-va la asta: deversarea apei de la plantele care se uda, oamenii care mananca la birou, murdaria din exterior adusa pe incaltaminte, scurgerile de toner ale fotocopiatorului si cazul clasic al personalului care se grabeste in timp ce transporta cafea.  Cand vine vorba de alegerea covorului potrivit pentru biroul dvs., intrebati-va cat de rezistent la pete trebuie sa fie covorul. Raspunsul la aceasta intrebare va va ajuta sa va restrangeti optiunile de alegere.