Dealer autorizat sau vanzator privat?

masini second hand in rate

Cumpararea de masini second hand in rate poate fi o investitie buna: iata cateva sfaturi pentru cumpararea unei masini second hand si inchiderea unei oferte bune

Cumpararea de masini second-hand poate fi o investitie buna care va permite sa economisiti bani in comparatie cu cumpararea de masini noi. Exista multe masini la mana a doua care sunt inca in masura sa ofere performante excelente, mai ales daca au efectuat in mod regulat lucrarile de intretinere si intretinerea recomandata. Astazi, de fapt, o masina este produsa pentru a atinge 350.000 km si poate dura pana la 18 ani.

Cu toate acestea, atunci cand decideti asupra acestui tip de achizitie, exista cativa parametri care trebuie verificati. Acest mic ghid prezinta cateva sfaturi pentru a va ajuta sa nu lasati nimic la voia intamplarii si sa preveniti greselile neplacute (si uneori costisitoare). Iata ghidul nostru pentru cumpararea de masini second hand.

Este mai bine sa cumparati de la o persoana fizica sau de la un dealer?

Prima intrebare care se pune este daca este mai bine sa cumparati de la o persoana fizica sau de la un dealer autorizat sau de la un dealer. In primul caz, costul necesar este cu siguranta mai mic, dar trebuie amintit ca nu exista nicio garantie pentru masina folosita de un particular. Daca, pe de alta parte, decideti sa cumparati masina de la un dealer care ofera masini second hand cu garantie timp de 12 luni, pentru motor si cutie de viteze, incluzand toate elementele interioare, pistoane, segmenti, arbore cotit, cuzineti, chiuloasa.

Primul sfat este, asadar, sa ne indreptam spre cei care vand si cumpara masini ca profesie. In cele din urma, nu uitati ca, daca cumparati o masina uzata de la o persoana fizica, va trebui sa va ocupati direct de schimbarea proprietatii.

Sfaturi pentru cautarea online

In ultimii ani, obiceiul soferilor de a incepe cautarea urmatoarei masini de vanzare second hand a devenit din ce in ce mai consolidat.

In acest sens, este foarte important sa implementam o serie de masuri care ne permit sa realizam achizitia in siguranta totala, evitand surprize neplacute atunci cand ne alegem urmatorul vehicul:

Acordati atentie fiabilitatii site-urilor publicitare: in acest sens, este foarte important sa evaluati veridicitatea informatiilor referitoare la dealer;
Evaluati cu atentie caracteristicile pe care trebuie sa le aiba masina pentru a va satisface nevoile: pe baza utilizarii pe care doriti sa o faceti vehiculului dvs., puteti opta pentru o masina de oras, de exemplu, mai degraba decat pentru un SUV;
Obtineti sfaturi de la un expert: atunci cand cumparati o masina uzata, este important sa fiti asistat de un profesionist care poate raspunde la orice dubii care pot aparea in evaluarea unui vehicul;
Aflati despre garantia unei masini second hand: in acest sens, Codul consumatorului prevede garantia legala a conformitatii si pentru bunurile uzate, deci si pentru masini.