Stilizarea urechii la bebelusi

Pentru ca cei mai multi parinti aleg sa cumpere si sa foloseasca cercei copii de la cele mai fragede varste, uneori chiar de la nastere, pe piata exista mai multe modele de cerceti destinate acestui tip de utilizare. Alege de fiecare data cei mai buni cercei pentru copilul tau si vei descoperi cat de usor este ca urechile micutului tau sa fie corespunzator stilizate. Cea mai buna pereche de cercei de va ajuta sa obtii in cel mai scurt timp rezultate pozitive, vindecand mai repede urechea copilului.

Cum poti cumpara cei mai buni cercei

Unii parinti gasesc frumoase bijuteriile si se gandesc sa le strapunga urechile copiilor mici de la o varsta frageda. Stilizarea urechilor bebelusilor au cateva avantaje foarte importante pentru viata acestuia sociala si personala.

In India, ca de exemplu, Karnavedha sanskar (piercing sacru al urechii) este o traditie religioasa si culturala, raspandita acolo. In timp ce unii cred ca urechile gaurite indeparteaza raul, altii cred ca traditia are o baza stiintifica. Specialistii in acupunctura considera ca lobul urechii este punctul de acupunctura pentru vedere si ca strapungerea lobului urechii are valoare terapeutica.

La fel ca in India, este o practica obisnuita in America de Sud sau in sudul Europei, de exemplu, sa se strapunga lobii urechilor fetelor foarte mici. Acest lucru se intampla de obicei din motive pur estetice.

Deoarece majoritatea oamenilor sunt de parere ca bebelusul ar trebui sa aiba cel putin varsta suficienta pentru a-si dori cercei, cu greu exista un bijutier sau o moasa care sa dispuna sa strapunga lobul urechii. Cand acest lucru este in primul rand o chestiune de interpretare individuala. Unele magazine de bijuterii nu strapung lobii urechii pana cand copiii au cel putin patru ani, altele doar de la sase, opt sau chiar doisprezece ani.

In acele tari in care exista o traditie a crampoanelor pentru urechi pentru bebelusi, multi parinti considera ca piercing-ul urechii intr-un stadiu incipient este bun, deoarece pielea bebelusului este moale si durerea este mult mai mica. Majoritatea medicilor de acolo recomanda perforarea urechii dupa primul sau al doilea tetanos cel mai devreme. Vaccinarea este esentiala daca bebelusul are varste cuprinse intre trei si sase luni. La aceasta varsta, bebelusul este mai bine echipat pentru a face fata unei infectii sau a unei iritatii a pielii.

Este important ca perforarea urechii sa fie efectuata in conditii igienice. Prin urmare, trebuie acordata atentie nivelului igienic din cabinetul medicului sau din magazinul de bijuterii inainte de a lua o decizie. Ar trebui cerut un sfat prietenilor sau rudelor carora li s-au strapuns lobii urechii bebelusului pentru a recomanda un bun medic sau bijutier.

Cel mai bine este ca ambii lobi ale urechii sa poata fi strapunsi in acelasi timp cu cercei bebelusi. Acest lucru are avantajul ca bebelusul este socat o singura data si apoi ambii cercei sunt la locul potrivit. Piercing-ul primului lob al urechii este de obicei usor, dar daca lobul urechii este strapuns, bebelusul poate sa planga si sa fie foarte nervos. De obicei li se ofera o jucarie sau le se distrage atentia pentru a se linisti.

Pentru a alege cerceii potriviti tine cont de mai multe aspecte, in primul rand de varsta copilului, dar si de siguranta acestuia. Atunci cand bebelusul este foarte mic, alege modele de cercei care sa nu puna foarte mare presiune pe ureche si care sa nu se desprinda usor. Tortitele sunt in acest sens cea mai buna idee si unele dintre variantele de cercei cu tortita au avantajul ca vin cu un mecanism de inchidere de siguranta pentru a diminua riscurile cat mai mult.