Decorațiuni feng shui care îți transformă locuința într-un spațiu armonios

Smiling young girl practicing yoga sitting in lotus pose, meditating in cozy home interior. Female training for wellness. High quality photo

Vrei să te bucuri tot timpul de o stare de bine și de momente relaxante în locuința ta? Noi îți propunem să adaugi câteva elemente și decorațiuni feng shui ce-ți vor aduce zenul. În Feng Shui, designul specific al spațiilor de locuit ar trebui să asigure că Chi-ul (respectiv energia pozitivă a vieții) poate curge liber și poate aduce corpul și mintea în armonie. Iată ce elemente feng shui decorative nu ar trebui să lipsească din locuința ta:

  • Plante de interior

Cultura feng shui ne îndeamnă să ne apropiem cât mai mult de natură pentru a ne bucura de energia acesteia. De aceea, adaugă în locuința ta cât mai multe plante decorative de mici dimensiuni ce-ți vor aduce Chi-ul. Alege-le corespunzător, în funcție de camera pe care vrei s-o decorezi pentru a te bucura de o stare de bine cât mai mult timp. Spre exemplu cele mai potrivite plante de apartament pentru dormitor sunt: limba-soacrei, arborele de cauciuc și voalul miresei, iar pentru dormitor poți alege feriga, iedera, busuiocul, cimbrul, salvia, menta, rozmarinul sau aloe vera.

  • Tablouri feng shui

Un decor feng shui nu ar fi complet fără cel puțin un tablou feng shui, de la pepanza.ro, care să-ți aducă zenul. Cele mai populare sunt cele cu imagini cu Buddha, simbolul Yin și Yang sau cu floarea de lotus pe care le poți adăuga în living sau în dormitor. Vei vedea că te vor ajuta să te concentrezi mult mai bine, iar clipele de meditație vor fi mult mai profunde. Un sfat din partea specialiștilor feng shui de care este important să ții cont este să nu expui tablouri sau să așezi rafturi deasupra patului, acest perete trebuie să fie complet gol pentru a nu-ți perturba somnul și energia.

  • Oglinzi

Un alt element pe care îl poți integra în decorul feng shui este oglinda, deoarece dă impresia  de mai mult spațiu și deschidere. Însă, specialiștii nu recomandă amplasarea oglinzilor în dormitor, deoarece ele dau senzația că există mai multe persoane, iar după principiile feng shui, se spune că riști invitarea unei a treia persoane în viața de familie sau în cuplu.

  • Corpuri de iluminat

O încăpere feng shui trebuie să fie cât mai luminoasă, cu ferestre de mari dimensiuni. De aceea, renunță la draperiile și perdelele groase pentru a da voie razelor soarelui să pătrundă în locuința ta. O oază de liniște este cufundată în lumină naturală, iar dacă nu te bucuri de ferestre foarte mari poți apela și la lumina caldă artificială.

Pe scurt, ține cont de propunerile noastre de elemente feng shui pe care le poți integra în locuința ta și te vei încărca cu energie pozitivă în fiecare zi.

Sursa foto: Freepik.com