Misiunea intretinerea masinii: Cum poti prelungi durata de viata a componentelor unui automobil?

Auto mechanic working in garage Technician Hands of car mechanic working in auto repair Service and Maintenance car battery check.

Intr-o lume in care totul se desfasoara pe repede inainte si in care ne vedem pusi constant in situatia de a alerga dintr-o parte intr-alta, cu greu ne-am putea imagina cum ar arata lumea cotidiana fara existenta masinilor. In contextul dat, nu este de mirare faptul ca un autoturism se situeaza pe lista prioritatilor de achizitie pentru foarte multi oameni. Dincolo de investitia pe care o presupune masina, cheltuielile aferente acesteia nu se opresc aici. Pentru a ramane in conditii optime de functionare, o masina necesita intretineri constante si in anumite situatii, chiar reparatii ce pot presupune costuri destul de ridicate.

Dincolo de toate investitiile pe care le presupune insa, o masina ramane de departe unul dintre cele mai la indemana mijloace de transport la care putem recurge. Ce este recomandat sa facem insa pentru a prelungi cat mai mult cu putinta durata de viata a componentelor masinii? Iata cativa pasi simpli de urmat!

Inspecteaza periodic starea de functionare a componentelor masinii

Desi poate parea un lucru destul de migalos, uneori este recomandat sa fim atenti la modul in care functioneaza anumite componente si la zgomotele pe care acestea le produc (multe dintre componentele masinii produc zgomote distincte atunci cand urmeaza a se defecta). Indiferent ca este vorba despre un simplu rulment auto, placuta de frana, baterie auto sau orice alta componenta a masinii, fiecare dintre acestea necesita o atentie sporita.

Inlocuieste componentele uzate sau care dau semne clare de uzura intensa

Adesea soferii aleg in mod constient sa circule cu masinile, stiind ca acestea au anumite defectiuni. Ceea ce nu iau insa de foarte multe ori in calcul acesti soferi este faptul ca pana si cele mai banale probleme auto, pot sta la baza aparitiei defectiunilor majore. O defectiune majora, nu doar ca va face masina complet nefunctionala, insa reparatia poate presupune si un cost destul de ridicat. Din acest motiv, iti recomandam sa inlocuiesti intotdeauna componentele uzate la timp. Spre exemplu, daca este vorba despre bateria auto, poti opta pentru un serviciu de montaj baterii in Cluj sau Timisoara.

Evalueaza si adapteaza stilul de condus

Probabil ca nu mai vine ca un secret faptul ca stilul de condus si durata de viata a componentelor masinii este un aspect ce se afla intr-o legatura foarte stransa. Din acest motiv, recomandarea este aceea de a evalua putin stilul de condus propriu si de a-l ajusta in situatia in care acesta este unul agresiv. Un stil de condus sportiv iti poate aduce satisfactii de momente, insa pe termen lung acesta va duce la scurtarea drastica a duratei de viata a componentelor masinii si poate chiar sa-ti puna viata intr-un real pericol.

Igienizarea constanta

Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste prelungirea duratei de viata a masinii, trebuie luata in calcul si pastrarea curateniei din interiorul si exteriorul acesteia. Murdaria este de foarte multe ori motivul pentru care suprafetele si materialele din interiorul masinii se uzeaza rapid. Acelasi lucru insa se aplica si in ceea ce priveste exteriorul. Astfel, este indicat ca periodic sa te asiguri ca indepartezi murdaria din interiorul si exteriorul masinii.