Pentru tratamentul cu implant dentar, pretul reflecta intotdeauna calitatea!

implant dentar pret

Extragerea unui dinte sau pierderea lui din orice alte motive atrage o serie de neplaceri de natura estetica si de riscuri pentru starea de sanatate, in cazul in care in cavitatea bucala va ramane, timp indelungat, un spatiu gol.

Pentru a preintampina astfel de probleme, cea mai buna solutie este reprezentata, conform tuturor specialistilor, de implanturile dentare, disponibile si la clinica stomatologica Dental Premier. Aceste suruburi de mici dimensiuni, care tin locul radacinii dintelui, ofera rezultate excelente pe termen scurt, mediu si lung.

Un implant dentar, ca pret, proceduri implicate si avantaje oferite indeplineste toate necesitatile unui pacient, pornind de la faptul ca elimina senzatia de durere si ajungand la asigurarea capacitatii de a folosi, pe durata mai multor decenii, o lucrare dentara fixa care arata si se comporta la fel ca dintii naturali.

Implant dentar pret – ce elemente il influenteaza?

Initial, se porneste de la urmatorul calcul de baza pentru aflarea costului total: costul implantului propriu-zis + pretul bontului protetic + pretul coroanei dentare ce se fixeaza pe implant prin bontul protetic (prin cimentare sau insurubare).

Suma totala care trebuie platita pentru efectuarea procedurii este influentata insa si de alti factori, precum materialele folosite pentru bonturi. Decizia este luata de pacient, dupa o consultare cu medicul implantolog, care ii prezinta toate optiunile disponibile. In fiecare caz, este vorba despre materiale 100% biocompatibile cu organismul uman, precum titan sau zirconiu;

Localizarea in cavitatea bucala influenteaza, la randul sau, pretul. Insertiile realizate in zona dintilor din fata inseamna un implant dentar cu pret mai mare, deoarece implica utilizarea unui numar sporit de elemente personalizate, cu efect direct asupra sumei platite pentru manopera. Pe de alta parte, in zona dintilor din spate sunt folosite mai putine elemente personalizate, ceea ce reduce si costurile;

Uneori, in functie de starea generala de sanatatea sau de problemele specifice cu care se confrunta fiecare pacient, este nevoie de efectuarea unor analize si apoi a unor proceduri suplimentare, de exemplu atunci cand nu exista suficient material osos care sa sustina suruburile. In acest caz, si costurile suportate de pacienti vor fi mai mari.

implant dentar pret

Implant dentar pret – principalul avantaj pe care il ofera

Insertia unor suruburi care sa inlocuiasca radacina dintilor pierduti este mai scumpa decat folosirea unei proteze dentare mobile, insa si beneficiile sunt incomparabil mai mari. Despre acest fapt pot sa depuna marturie toti pacientii care au testat ambele solutii.

Ei nu resimt vreun inconfort pe toata durata procedurii, care se desfasoara sub anestezie. Apoi, odata tratamentul incheiat, lucrarea fixa definitiva montata pe implant arata si se comporta, din toate punctele de vedere, la fel ca dintii naturali.

Cel mai important este faptul ca avantajele sunt mentinute pe o perioada indelungata de timp, de doua, trei decenii sau chiar mai mult. In tot acest interval, nu mai este nevoie sa platesti alte interventii, ci doar sa respecti normele obisnuite pentru igiena dentara. Iar dintii vor arata si vor functiona impecabil.

In concluzie, un implant dentar, ca pret, procedura si avantaje oferite pacientilor, se dovedeste cea mai buna solutie pentru orice persoana care se confrunta cu problema dintilor lipsa.