Sfaturi pentru reglarea corecta a termostatului de la centrala pentru o eficienta ridicata

Care este cea mai eficienta temperatura la care sa-mi setez termostatul? Aceasta este o intrebare comuna pentru foarte multe persoane. Potrivit specialistilor, temperatura ideala a locuintei ar trebui sa fie intre 18 si 25 de grade. Pentru a maximiza eficienta energetica, ridicarea sau coborarea termostatului cu 8 grade in timp ce sunteti departe de casa va poate ajuta la reducerea costurilor de incalzire si racire.

Care este cea mai buna temperatura pentru a dormi?

Temperatura ideala a locuintei pentru dormit este in general intre 18 si 19 grade – si s-ar putea chiar sa dormi mai bine din la o astfel de temperatura. Cand dormi, punctul de referinta pentru temperatura corpului scade, spune WebMD. Daca este prea rece sau prea cald, poti avea un somn mai agitat. Cu toate acestea, exista o avertizare: temperatura corpului fiecaruia este diferita si ceea ce ati putea avea nevoie pentru confort in timpul zilei ar putea fi diferit in timpul noptii. Pe site-ul blubox.ro puteti gasi mai multe tipuri de termostate, dar si centrale moderne care sa va asigure confort si aici .

Ce temperatura a termostatului este cea mai buna pentru plantele mele de apartament?

Potrivit expertilor in plante de casa , temperatura ideala pentru intretinerea plantelor de casa este de aproximativ intre 15 si 22 de grade. Pentru a mentine in viata majoritatea plantelor de interior, incercati sa nu coborati sub aproximativ 12 grade sau  sa ridicati temperatura peste 29 de grade.

La ce temperatura ar trebui sa-mi tin cand am animale de companie?

Mentinerea casei la temperaturile recomandate de economisire a energiei de intre 18 si 25 de grade va functiona, de obicei, foarte bine cu animalele de companie. De fapt, Consumer Watchblog subliniaza ca majoritatea animalelor de companie au mecanisme naturale de adaptare pentru vremea putin mai calda sau mai rece. Daca aveti animale de companie mai neconventionale, cum ar fi amfibieni tropicali, pestii sau arahnidele, asigurati-va ca nu scadeti temperatura prea mult sau poate instalati o lampa de caldura daca temperaturile mai scazute nu pot fi evitate.

Care este cea mai buna temperatura pentru un bebelus?

Setarea temperaturii ideale pentru bebelusul depinde de foarte multe si se face in functie de starea de spirit a copilului, sanatatea acestuia si varsta, etc.

Unde este cel mai bun loc pentru a instala un termostat in casa mea?

A fi proactiv cu setarile termostatului va poate ajuta sa obtineti eficienta energetica, dar este posibil sa nu realizati beneficiile potentiale ale termostatului programabil daca nu acordati atentie locatiei termostatului.

Locatia ideala a termostatului este un perete interior, ideal in apropierea centrului casei. Cand luati in considerare locatia termostatului, este, de asemenea, inteligent sa tineti cont de incaperile pe care oamenii le folosesc cel mai mult, deoarece acestea sunt camerele in care doriti ca temperatura sa fie cea mai confortabila.

Unde amplasati un termostat este esential pentru a obtine economii maxime ale termostatului inteligent sau programabil. Plasarea unui termostat prea aproape de o sursa de caldura, de exemplu, va face probabil incalzirea mai putin eficienta.