Tot ce trebuie sa stii despre tipurile de statii de incarcare electrice

 

Masinile electrice reprezinta in prezent o alegere din ce in ce mai populara, electricitatea fiind mult mai accesibila decat combustibilii traditionali, dar si ecologica in acelasi timp. Acestea par a fi doua dintre cele mai importante motive pentru care oamenii aleg sa investeasca increzatori in “masinile verzi”. Exista numeroase curiozitati ce graviteaza in jurul acestora, multe dintre acestea fiind legate de statiile de incarcare elecrice, care in momentul actual alcatuiesc o gama destul de variata de produse. Statiile de incarcare electrice moderne inglobeaza tehnologii de incarcare de ultima ora, dar si o robustitate excelenta, astfel ca pot fi amplasate far probleme in orice mediu interior sau exterior.

Daca in trecutul nu foarte indeparat, statiile de incarcare electrice se regaseau intr-un numar destul de mic, ceea ce transforma incarcatul masinilor electrice intr-o provocare pentru foarte multi soferi. Vestea buna insa este faptul ca lucrurile s-au schimbat radical in prezent, astfel statiile de incarcare electrice pentru masini electrice sunt mai performante si mai usor de regasit ca oricand. Iata asadar cateva lucruri interesante de stiut despre tipurile de statii de incarcare existente la ora actuala!

Statiile de incarcare concepute pentru uzul personal

Desi cele din cadrul centrelor comerciale sunt de departe cele mai populare, statiile de incarcare electrice destinate uzului personal, cele pe care le amplasam in propria curte, reprezinta alegerea ideala pentru posesorii de masini electrice. De ce? Pentru ca poate fi utilizata la discretie. Trebuie insa tinut cont de faptul ca aceste tipuri de statii au in general o incarcare mai lenta, proces ce necesita in general in jur de 8 ore, datorita puterii mai mici de incarcare. In cazul acestora, masinile sunt conectate prin intermediul unui cablu la o priza speciala.

Statiile de incarcare destinate spatiilor semipublice

Spre deosebire de statiile de incarcare electrice rezidentiale, cele concepute pentru a functiona in spatiile semipublice, asa cum sunt parcarile centrelor comerciale, cele de birouri sau cele adiacente hotelurilor se fac remarcate printr-o putere de incarcare mai mare. In cazul acestor statii, timpul de incarcare este undeva la jumatate din timpul necesar incarcarii prin interemdiul statiilor rezidentiale. Astfel, in cazul acestora, putem vorbi despre un timp de incarcare ce poate varia intre 2-4 ore.

Statiile de incarcare destinate spatiilor publice

Statiile de incarcare publice au fost concepute special pentru a incorpora tehnologii de incarcare rapida. Aceste statii de incarcare electrice pot fi regasite indeosebi in benzinarii, in anumite spatii special amenajate din cadrul orasului sau pe autostrazi. Timpul de incarcare  in cazul acestor statii nu depaseste in general 20 de minute, fiind alegerea ideala atunci cand acumulatorul masinii se apropie de epuizare si te afli in timpul deplasarii. O scurta pauza in care sa te destinzi este suficienta pentru ca acumulatorul masinii sa fie incarcat.

Statiile de incarcare electrice moderne incorporeaza tehnologii de ultima generatie ce asigura incarcari rapide, siguranta si usurinta in utilizare, dar si o robustitate excelenta, ce asigura o functionare fara probleme chiar si in conditii de mediu mai putin prielnice.