Urmezi un program de slabit? Iata cateva trucuri care iti pot fi de folos!

program de slabit

Atunci cand urmezi un program de slabit sau decizi sa urmezi unul, este de la sine inteles ca programul in sine reprezinta doar inceputul, doar o parte din calatoria ta spre greutatea corporala ideala. De altfel, cu o floare nu se face primavara.

Astfel, nu te poti baza doar pe programul respectiv. In schimb, este recomandat sa apelezi la trucuri si, evident, activitati noi care sa imbunatateasca atat efectele programului, cat si motivatia ta cand vine vorba de urmarea acestuia (aspect extrem de important).

Asadar, iata cateva trucuri care iti pot fi de folos atunci cand incerci sa slabesti!

Cumpara un set de farfurii mai mici

Cheia unei diete sanatoase si a unui program de slabit eficient consta in consumarea de portii mai mici. De regula, lucrul care te opreste sa ai astfel de portii este o farfurie generoasa, de dimensiuni mari. Astfel, simpla inlocuire a setului tau principal de farfurii poate face minuni in timpul unei diete!

Nu vei avea destul loc in farfurie pentru o portie imensa – micsorezi deci portiile si poate mananci de mai multe ori in timpul zilei. Exista destul de multe diete care nu sunt bazate pe infometare – dimpotriva chiar, acestea promoveaza in jur de 4-5 mese pe zi in portii mici.

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei!

In ciuda numeroaselor afirmatii care pretind ca micul dejun contribuie la luarea in greutate, sintagma de mai sus este si va ramane mereu valabila – indiferent de ce tip de program de slabit urmezi. Evitarea micului dejun nu te ajuta sa pierzi in greutate.

In schimb, infometarea cauzata de lipsa acestei mese duce la gustari spontane in timpul zilei – iar aceste gustari sunt cele care aduc kilogramele pe cantar, dupa cum s-ar spune.

Citeste etichetele inainte de a cumpara

Cel mai bun mod de a-ti da seama ca mananci numai prostii, pe romaneste, este de a citi etichetele produselor inainte de a le cumpara. Stiai ca halvaua cu nuca, gasita in magazine, poate avea chiar si peste 60 de grame de zahar la 100 grame produs? Poate aceasta informatie nu iti spune nimic, dar asociata cu doza zilnica recomandata la nivel european de 25 grame zahar pe zi, iti dai seama ca o simpla nuga cu alune, consumata in mai putin de 5-10 minute, iti ofera zahar cat pentru 2-3 zile.

Pentru multe persoane, este de ajuns ca acestea sa citeasca cantitatea de zahar a unui produs si acesta va ajunge inapoi la raft. Acesta este inceputul optim cand urmezi un program de slabit – astfel de actiuni iti arata ca esti pe drumul cel bun.

Totusi, este clar ca nu vei avea mereu timp sa te ocupi de cele mentionate. De altfel, traiesti intr-o era caracterizata de lipsa de timp. Din fericire, exista o solutie – dar nu una simpla, ci una sanatoasa si, mai ales, eficienta.

Aceasta este cunoscuta la nivel international sub numele de dieta NUPO si iti aduce pe masa un program de slabit bazat pe studii si produse proprii – dar si delicioase, care chiar au gust. Fii fara griji, dieta NUPO nu implica infometare sau renuntarea permanenta la alimentele tale preferate!