4 Cai eficiente prin care poti spune stop depresiei

Desi este de foarte multe ori trecuta cu vederea pana in stadiile finale, depresia este totusi una dintre cele mai raspandite afectiuni ale mileniului curent. Nu rar auzim in jurul nostru despre persoane depresive, atat in colectivul de munca, cat si incercurile apropiate. Exista sanse mari ca acest lucru sa ni se intample chiar noua, in acest moment. Depresia desi nu pare a pune mari probleme la inceput, pe termen lung, aceasta reuseste sa se inradacineze in absolut toate circumstantele vietii de zi cu zi, pacientul simstindu-se astfel coplesit de numeroase trairi negative. Trebuie insa facuta o distinctie clara intre sentimentul depresie si pur si simplu niste trairi mai putin pozitive de moment.

In general, specialistii spun ca putem vorbi despre depresie doar in momentul in care resimtim tristete, lipsa oricarei determinari de a face ceva sau imposibilitatea de a gasi sensul vietii, pe o perioada mai lunga de 14 zile. Vestea buna insa este faptul ca depresia poate fi tinuta sub control si chiar tratata, de aceea este absolut esential ca tratamentul sa fie stabilit cat mai curand. Iata asadar 4 cai eficiente prin care poti spune stop depresiei!

Solicitarea ajutorului de specialitate

Una dintre cele mai eficiente cai prin care poti declara “razboi”depresiei este desigur prin solicitarea ajutorului de specialitate. Pentru a putea beneficia de un tratament bun pentru depresie, psihologul si psihoterapetul trebuie mai inainte sa analizeze putin intreaga situatie. Nu exista un tratament universal pentru depresie pentru simplul fapt ca fiecare dintre noi suntem diferiti, deci si trairile interioare pot fi la fel de diferite. In urma unor sedinte, specialistii vor putea determina care este cel mai adecvat tratament pentru depresia ta.

Atentie la stima de sine

Cauzele exacte ale aparitiei depresiei nu sunt pe deplin cunoscute, desi expertii din lumea intreaga depun eforturi permanente pentru a identifica cauze si solutii. Multe studii au aratat faptul ca intre modul in care ne percepem (stima de sine) si depresie, exista o legatura destul de stransa. Din acest motiv, este recomandat sa te opresti pentri o clipa si sa meditezi asupra lucrurile care nu iti plac la corpul sau persoana ta. Indiferent ca este vorba despre modul in care actionezi in situatiile limita, despre probleme legate de clasica estetica dentara, sau alte probleme cu care nu te simti implinit, acestea trebuie solutionate cat mai curand, pentru ca ele pot sta la baza aparitiei depresiei sau o pot alimenta.

Incearca sa nu te izolezi

Ultimul lucru pe care o persoana depresiva si-l doreste este acela de a fi sociala. In general, persoanele care se confrunta cu depresie au tendinta de a se izola de lume, evitand orice fel de contact cu cei din jur. Astfel, recomandarea este aceea de a nu cadea prada depresiei, alegand sa ramai o persoana cat mai sociala, pentru ca acest lucru te va ajuta sa uiti de depresie pentru cateva clipe.

Desfasoara activitati fizice

Activitatile fizice nu sunt benefice doar sanatatii organismului, ci acestea iti pot aduce beneficii si la nivel mental. De aceea, este recomandat ca in perioadele in care episoadele depresive apar, sa desfasori cateva exercitii fizice, care sa te ajute sa te deconectezi de la trairile negative generate de depresie.