5 avantaje de  care se bucura firmele care consuma eficient energie electrica

Criza energetica prin care trecem in momentul de fata si care se pare ca nu se va sfarsi prea curand este cea mai mare criza energetica prin care am trecut pana in momentul de fata. Pentru a putea trece cu bine peste aceasta este necesar ca fiecare dintre noi sa fie constient ca trebuie sa utilizeze energia electrica intr-un mod cat mai eficient. De exemplu, becurile nu trebuie lasate aprinse in cazul in care nu suntem in camera. Stiu, pare un gest mult prea dur insa chiar trecem printr-o criza energetica extrem de complicata si fiecare dintre noi trebuie sa faca sacrificii pentru ca aceasta criza sa se termine cat mai repede. De asemenea, si mediul de afaceri trebuie sa consume energia electrica intr-un mod cat mai eficient. De fapt, avand in vedere ca firmele care activeaza in cadrul mediului de afaceri sunt cei mai mari consumatori de energie electrica este logic ca procesul de economisire a energiei electrice sa inceapa cu acestea. Pentru ca procesul de economisire a energiei electrice sa poata fi implementat intr-un mod cat mai simplu si sa nu fie afectat nivelul de productivitate trebuie apelat la specialistii care lucreaza in cadrul unei firme care ofera certificate ISO. Avand in vedere ca este vorba despre economisirea energiei electrice nu este suficienta detinerea certificatului ISO 9001. Un astfel de certificat ofera informatiile necesare pentru a putea fi construit un sistem de management al calitatii. Asadar, pentru a putea realiza un plan de economisire a energiei electrice este nevoie de detinerea unui alt certificat ISO. Este vorba despre certificatul ISO 50001. Prin obtinerea unui astfel de certificat se asimileaza informatiile necesare pentru a putea fi construit un sistem care sa ajute la eficientizarea consumului de energie electrica fara ca aceasta situatie sa afecteze nivelul de productivitate al firmei.

5 avantaje oferite de catre ISO 50001

5 dintre cele mai importante avantaje oferite de catre obtinerea unei certificari ISO 50001 sunt urmatoarele:

  • Reducerea cheltuielilor. Evident, pe langa faptul ca se reduce consumul de energie electrica, reducerea cheltuielilor inregistrate de catre firma este cel mai important avantaj oferit.
  • Acesta este primul pas care trebuie sa fie realizat pentru a putea avea o firma care este cat mai prietenoasa cu mediul inconjurator. Analizand trendul din mediul de afaceri este clar ca in viitor toate firmele  vor trebui sa fie prietenoasa cu mediul inconjurator. Avand in vedere acest aspect de ce sa nu fie firma ta una dintre primele care imbratiseaza acest trend?
  • O parte dintre veniturile inregistrate de catre anumite firme se obtin si ca urmare a participarii la licitatiile publice. Avand in vedere criza energetica prin care trecem va trebui ca firma sa detina un astfel de certificat pentru a putea participa la unele licitatii publice. De asemenea, si detinerea certificatului ISO 9001 este o conditie care trebuie sa fie indeplinita de catre firmele care doresc sa participe la licitatii publice.
  • Obtinerea unui avantaj in fata concurentei. Pentru ca din ce in ce mai multe persoane inteleg ca trebuie sa consume servicii sau produse care sunt realizate in niste conditii care respecta cat mai mult mediul inconjurator este clar ca firmele care vor indeplini aceasta cerinta vor avea un atu important in fata concurentei.
  • Nu in ultimul rand, cel de-al 5 lea avantaj oferit de catre detinerea unui certificat ISO 50001 este reprezentat de obtinerea unor avantaje fiscale. Acestea vin ca urmare a faptului ca autoritatile recompenseaza firmele care sunt din ce in ce mai prietenoase cu mediul inconjurator. Avand in vedere ca multe dintre firme nu stau pe roze din punct de vedere financiar este evident ca ar trebui profitat si de acest avantaj.