Ce sunt și cum funcționează filtrele pentru țigări?

Tutunul este unul dintre cele mai consumate produse din lume. Desi, consumat in exces este sănătos, tutunul conturează o industrie de miliarde de dolari si peste 1 miliard de fumători.
Istoria tutunului începe în practicile religioase ale triburilor mayase, însă popularizarea lui în lume are loc odată cu descoperirea Americii, in 1492. Navigatorii lui Columb aduc tutun din Europa iar planta începe sa fie consumata pe scara largă și cultivată în tari precum Anglia, Rusia sau Turcia.
La inceput, tutunul era fumat în pipe sau cu ajutorul altor dispozitive care mai de care mai interesante. În 1843 industrializarea își pune amprenta pe aceasta planta minune și duce la apariția țigărilor. In 1910, doar în Europa erau peste 20.000 de mărci de țigări.

​ Filtrele pentru țigări apar abia în 1950

La începutul anilor ‘50, cercetătorii din domeniul sănătății au ajuns la concluzia ca fumatul este o cauza importanta a cancerului pulmonar. Pentru a-i convinge pe consumatori că obiceiul fumatului nu este atat de dăunător, aceștia au început sa le adauge țigărilor filtre, realizate fie dintr-o masa fibroasa sintetica (acetat de celuloza), fie din hârtie sau celuloza regenerata.
Astazi, diversitatea de filtre este mult mai mare și este gândită atât pentru filtrarea bucăților de tutun și a elementelor dăunătoare, cât și pentru aromarea tutunului sau chiar reducerea cantității de nicotina inhalata.
Chiar dacă fac fumatul mai aromat și elimina o mulțime de substanțe din tutun, filtrele nu diminuează cantitatea de substanțe dăunătoare inhalate în plămâni. Cu toate astea, cei care aleg să fumeze țigări rulate în detrimentul țigărilor clasice vor descoperi ca adăugarea unui filtru va îmbunătăți considerabil întreaga experiență a fumatului. Pentru acestea, pe piața exista pachete cu filtre ușor de folosit.

Cele mai recomandate filtre pentru rulat tigari în România sunt cele de la brandul Smoking
https://trabuc-store.ro/filtre_tigari_slim_long_smoking

​ Tigari clasice sau tigari rulate?

Pe baza tuturor studiilor, cea mai buna opțiune pentru orice persoana este aceea de a nu fuma. Dacă ești fumător însă, este bine să cauți varianta cea mai puțin dăunătoare pentru organism.
Există două tipuri de țigări clasice prin care te poți bucura de beneficiile relaxante ale fumatului: țigări rulate sau țigări normale. Țigările cumparate în pachete de cate 20 de bucăți, sau 10 bucăți le numim țigări normale cu filtru.
Țigările normale sunt ușor de folosit, se găsesc peste tot și au un preț similar în orice magazin. Acestea sunt cele mai populare în rândul fumătorilor, strict datorită accesibilității lor.
Tigarile rulate sunt o opțiune din ce în ce mai populară în rândul persoanelor care doresc sa renunte la varianta clasică.

Cele mai cautate filtre pentru țigări de rulat în România sunt cele de la SMK https://trabuc-store.ro/filtre-tigari-smk-filters-slim-long-250 deoarece aceste filtre sunt într-un număr mai mare pe pungă , la un pret avantajos.

Țigările rulate manual se obțin prin rularea de foite cu tutun si adaugarea manuala de filtre. Avantajele țigărilor rulate sunt destul de convingatoare:
• Încurajează micșorarea cantității de tutun fumate, dat fiind faptul ca rularea necesită timp;
• Micșorează numărul de chimicale și de aditivi consumați;
• Poți folosi filtre sau foite aromate;
• Sunt mai ieftine per tigara;
• Au o calitate mai ridicată a continutului;
Intr-adevăr, țigările rulate implică calm și pasiune pentru a face fiecare țigară. Dexteritatea se dezvoltă după rularea primelor 3 țigări manual. Ai la dispoziție și aparate de rulat pentru o precizie mai mare.

În concluzie spunem că din ce în ce mai mulți fumători aleg să își cumpere tutun pentru rulat, foițe și filtre, pentru a se bucura de arome mai puternice și pentru a economisi.