Cum a evoluat piata de implanturi dentare in ultimii ani? Iata optiunile disponibile!

implanturi dentare

implanturi dentare

Tratamentul cu implanturi dentare a fost, inca de la aparitia sa, unul revolutionar, care s-a dovedit mult superior tuturor celorlalte solutii care existasera anterior. Asta nu inseamna insa ca el nu s-a dezvoltat in timp. Dimpotriva, evolutia tehnologiei si a cercetarii medicale l-au facut accesibil unui numar tot mai mare de pacienti, practic tuturor persoanelor de varsta adulta care se confrunta cu problema pierderii dintilor.

Cea mai buna ilustrare a evolutiei in timp este reprezentata de faptul ca, astazi, fiecare pacient are la indemana mai multe variante de tratament cu implanturi dentare, asupra caruia poate sa decida, in functie de particularitatile problemei cu care se confrunta, de starea generala de sanatate si, bineinteles, de recomandarile medicului. Iata unele dintre cele mai eficiente solutii care va sunt oferite de clinica dentara www.dentalexcellence.ro!

Care e cea mai potrivita forma pentru implanturi dentare?

Pe parcursul deceniilor care au trecut de la aparitia acestei proceduri, au fost incercate mai multe forme, precum cilindrica, trapezoidala si lamelara. Cele mai bune rezultate au fost oferite de cele cu forma conica, astfel incat acum majoritatea producatorilor folosesc aceasta varianta, care le este recomandata cu toata increderea si pacientilor din Romania.

Dimensiunea potrivita pentru implanturi dentare

Din punctul de vedere al marimii, nu exista o solutie ideala pentru toti pacientii, ci alegerea trebuie facuta in functie de caracteristicile anatomice si de problema concreta cu care se confrunta fiecare pacient. Exista mai multe variante, fiecare dintre ele utila in anumite conditii:

  • mini-implanturile sunt foarte subtiri si se folosesc fie in spatii inguste, fie ca o solutie provizorie. Ajuta la stabilizarea protezelor mobile sau la fixarea unor lucrari provizorii, iar grosimea lor este cuprinsa intre 1,8 si 3 milimetri.
  • implanturile clasice au grosimea cuprinsa intre 3 si 5 milimetri si lungimea de 15 milimetri. Sunt cele mai utilizate, putand sa inlocuiasca un singur dinte, mai multi sau toti dintii de pe o arcada. Au rolul de a sustine lucrarile protetice fixe.
  • exista apoi implanturi dentare zigomatice, care au cele mai mari dimensiuni si se folosesc doar in cazuri speciale, atunci cand cantitatea de os alveolar nu este suficienta pentru a sustine o lucrare fixa. In astfel de cazuri, ele se ancoreaza in oasele pometilor, numite si oase zigomatice.
  • implanturile de tip Fast & Fixed se insereaza in zone anatomice cu os dur si in pozitii care pot sustine o lucrare fixa cu ajutorul unui numar mai mic de suruburi (6 la maxilar si 4 la mandibula), oferind posibilitatea atasarii imediate a unei lucrari fixe provizorii.

Modalitati de atasare a coroanelor dentare

Scopul final al inserarii unui implant consta in inlocuirea dintelui lipsa cu o coroana dentara. Modalitatea de fixare a acesteia este diferita, in functie de marimea lucrarii.

Intr-o prima varianta, lucrarea protetica se poate cimenta pe bontul protetic, care la randul lui este insurubat in implant. Tehnica este recomandata in cazul lucrarilor mici, de pana la 3 elemente.

O a doua varianta presupune atasarea prin insurubare. Coroana se insurubeaza in bont care, la randul sau, este insurubat in implant. Astfel de lucrari prezinta si avantajul ca pot fi indepartate daca se intampla ceva ce face necesara o interventie.

Astfel, indiferent de varsta, de problema cu care te confrunti sau de particularitatile tale anatomice, poti fi sigur ca vei gasi exact tipul de implanturi dentare care ti se potrivesc. Consulta un specialist si ia cea mai buna decizie pentru sanatatea ta!