Cum alegi corect mașina de spălat rufe?

Interior of a real laundry room with a washing machine at home

Mașina de spălat rufe este cu siguranță un dispozitiv indispensabil activităților zilnice. Este o alternativă practică, ușor de folosit, cu rol esențial în crearea unui ambient sigur și confortabil pentru întreaga familie. Pe cât de folositoare este, pe atât de greu devine să alegi varianta potrivită nevoilor tale. Pe piață există deja numeroase variante, care mai de care mai interesante din punct de vedere al design-ului sau funcțiilor pe care le integrează. Producătorii au început să adauge tot felul de dotări alternativelor clasice pentru a-i putea impresiona chiar și pe cei mai pretențioși.

Totuși, ce faci dacă abia ai achiziționat un proiect casă și trebuie să achiziționezi electrocasnicele potrivite? Nu trebuie să-ți faci griji. Există câteva aspecte care te vor ajuta să iei decizia potrivită, fără a pierde timp prețios sau a investi sume colosale:

  • Ia în calcul nevoile familiei – Nu alege o mașină de spălat care dispune de capacitate mare dacă locuiești singur/ă. Evaluează-ți atent nevoile și optează pentru o mașină de spălat de maximum patru kilograme. Dacă dispui de o familie numeroasă te poți orienta către alternativele de șapte, opt sau chiar nouă kilograme.
  • Analizează funcțiile pe care le prezintă – Vei găsi cu siguranță mașini de spălat rufe cu programe variate. Totuși, încearcă să te rezumi la cele pe care sigur le vei folosi. Cu siguranță nu vei avea nevoie de un ciclu de spălare dedicat hainelor pentru copii dacă locuiești doar cu partenerul de viață.
  • Eficiența energetică este un element extrem de important – În contextul actual, va trebui să recurgi la alternative sustenabile, benefice atât pentru tine, cât și pentru mediul înconjurător. E recomandat așadar să achiziționezi o mașină de spălat din clasa energetică A+++ pentru că te vor ajuta să reduci consumul și implicit să economisești. Printre alternativele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț se numără cele din clasele C și D.
  • Trasează un buget clar – Nu pleca la cumpărături cu gândul că vei găsi cu siguranță ceva satisfăcător între 1000 și 1500 de lei. Nu prea vei avea multe alternative din care să alegi. În plus, calitatea rămâne fără îndoială cea mai profitabilă investiție. Fă o listă cu cei mai renumiți producători și alege-l pe cel care îți pune la dispoziție cel mai avantajos raport calitate-preț.
  • Măsoară cu atenție spațiul avut la dispoziție – Dacă ai ales un proiect casă simplă, de mici dimensiuni vei avea nevoie de o mașină de spălat cu încărcare verticală. De asemenea, poți opta pentru alternativele slim, ușor de manevrat și instalat. În schimb, dacă ți-ai ales o locuință spațioasă nu ezita să achiziționezi o mașină de spălat cu încărcare frontală.
  • Ai grijă unde instalezi mașina– Asemenea majorității, probabil și tu crezi că locul mașinii de spălat este în baie. Nimic mai fals. Este recomandat ca dispozitivul să fie integrat într-o cameră tehnică sau pe hol. Excesele de căldură și umiditate pot crea scurtcircuite sau alte probleme tehnice.

Alegerea mașinii de spălat rufe nu a fost niciodată mai simplă!

Optează pentru calitate și bucură-te de cele mai bune rezultate!