Cum alegi un domeniu bun pentru afacerea ta online?

Cum alegi un domeniu bun  pentru afacerea ta online?

Traim intr-o lume interconectata, o lume in care informatiile circula cu o rapiditate iesita din comun, lucruri pe care le datoram desigur Internetului. Dincolo de aceste lucruri, mediul online a devenit astazi o platforma globala ce gazduieste milioane de afaceri din absolut toate domeniile de activitate. Acest potential incredibil reuseste inca sa starneasca interesul oamenilor de pretutindeni, care cauta astfel idei de afaceri cat mai unice. Lansarea unui proiect online, in conditiile actuale in care suntem inconjurati de servicii web la tot pasul, ar putea sa ne creeze o falsa impresie ca totul este simplu. In realitate, lansarea unei afaceri online este un porces cmplex, in care trebuie urmariti cu atentie o serie de pasi importanti.

Existenta unui site pe Internet este strict conditionata de cateva servicii de baza, unul dintre acestea fiind inregistrarea unui nume de domeniu. In prezent, cei ce isi doresc sa devina administratori de site-uri web, au acces la o varietate de servicii exceptionale de inregistrare domenii si web hosting. Ce presupune insa mai exact alegerea unui domeniu bun?

Scurt si la obiect

Un nume de domeniu bun este unul pe car un utilizator il poate scrie si memora cu          usurinta. Uneori, din dorinta de a se diferentia de concurenti, multi administratori web isi indreapta atentia inspre nume de domenii lungi sau prea complicate, fara a lua in calcul efortul pe care un utilizator trebuie sa il depuna pentru a memora sau scrie o astfel de adresa web. Acest lucru poate fi unul dintre motivele pentru care utilizatorii vor alege site-urile concurente, care au nume de domenii simple. Indiferent daca ai un site prin care comercializezi electrocasnice sau un site prin care iti promovezi serviciile de orice natura, in ambele situatii vei avea nevoie de un nume de domeniu bun si reprezentativ. .

Evita cifrele sau simbolurile pe cat posibil

Pot exista nume de domenii reprezentative unde utilizarea cifrelor este chiar indicata (spre exemplu adaugarea lui 24 in cazul unui serviciu non-stop), insa dincolo de aceste lucruri, cifrele sau simbolulurile vor face ca adresa web a afacerii tale sa fie una complicata, greu de scris si de memorat.

Alege extensia corecta

Desi nu se poate vorbi despre extensii eronate, pentru ca acestea desemneaza mai dergaba o localizare geaografica a afacerii in cele mai multe situatii, este totusi recomandat sa optezi pentru extensii precum .ro sau .com in situatia in care iti desfasori activitatea exclusiv pe teritoriul Romaniei. De ce? Pentru ca acestea le sunt in general cele mai familiare romanilor, astfel ca sansele de a gresi si dea fi trimisi pe un complet alt site, sunt mult mai scazute in acest caz.

Acorda atentie marcilor inregistrate

Intr-un mediu online atat de bine dezvoltat, ce contine miliarde de site-uri, gasirea unui nume de domeniu potrivit s-ar putea a nu fie un lucru tocmai simplu, de aceea iti recomandam sa fii foarte atent la marcile inregistrate, pentru a exclude complet neplacerile de ordin juridic. Acest lucru se poate face foarte simplu pe site-uri de specialitate, cel mai popular fiind www.osim.ro. O simpla verificare in acest sens, te poate scuti de numeroase batai de cap.