Cum obtii o gradina moderna, adaptata atat nevoilor tale, cat si celor mai noi tendinte?

Gradina este mult mai mult decat un spatiu anex casei, in special daca privim lucrurile din perspectiva functionalitatii. Cu toate ca suntem constienti de potentialul pe care o  gradina moderna il poate avea in ceea ce priveste relaxarea si distractia,, nu de putine ori, proiectul de amenajare al acesteia este trecut pe un plan secundar. Asa cum bine stim, amenajarea unei gradini poate fi abordata din doua perspective foarte importante si anume, fie o transformam intr-o veritabila oaza de relaxare, fie intr-un loc de unde putem planta si creste fructe si legume proaspete. Daca in cel de pe urma caz, lucrurile sunt in general destul de simple, amenajarea gradinii intr-un spatiu destinat relaxarii, este o situatie ce poate presupune numeroase provocari.

Amenajarea unei gradini presupune stabilirea modului in care urmeaza a fi utilizat spatiul acesteia. Mai precis, este necesar sa stabilesti inca de la inceput stilul acesteia. In acest sens, vei avea nevoie de un proiect bine pus la punct. Dat fiind faptul ca este vorba despre un proiect atat de important, un proiect de suflet, este oarecum firesc sa ne simtim uneori lipsiti de inspiratie. Astfel am pregatit pentru tine cateva idei de baza despre cum sa iti amenajezi o gradina moderna, adaptata nevoilor tale.

            Gardul

Un element de baza in cadrul oricarei gradini este gardul, indiferent cum am privi lucrurile. Daca in trecut gardurile din lemn erau la mare cautare, in prezent, celebrele si notabilele garduri din beton par sa fii castigat din ce in ce mai multa popularitate in randul proprietarilor. Avantajele unui gard din beton reies din faptul ca au o rezistenta incredibila in timp, un aspect ce poate fi integrat cu usurinta in stilul moder, dar sunt totodata si foarte usor de intretinut.

            Mobilierul pentru gradina

Pentru a putea vorbi despre relaxare in propriile gradini, este esential sa luam in calcul cateva investitii importante in acest sens. Spre exemplu, o pondere foarte importanta in acest sens o are clasicul mobilier pentru gradina. Acest poate schimba complet imaginea de ansamblu a gradinii, insa sunt si produsele care iti vor asigura tot confortul de care ai nevoie. Indiferent ca este vorba despre o masa pentru gradina, scaune, banci, sezlong sau balansoare, vestea buna este acestea pot fi regasite in prezent intr-o varietate ce depaseste orice imaginatie.

Sistemele de iluminat

Nimic nu se compara cu o seara de vara petrecuta in confortul propriei gradinii, intr-un cadru absolut feeric. Pentru acest lucru, vei avea nevoie totodata si de un sistem de iluminat cat mai bine pus la punct. Desi ai la dispozitie o varietate larga de optiuni, noi recomandam sa iti indrepti atentia inspre lampile cu incarcare solara.

Spatiul verde

Spatiul verde sau gazonul, cum ii spunem in limbajul colocvial, este esenta oricarei gradini moderne, motiv pentru care acesta necesita o atentie mai aparte. Pentru a obtine un efect absolut deosebit, este necesar sa se creeze o armonie perfecta intre spatiul verde si pavaje. Aceasta decizie este una cat se poate de inspirata pentru ca va oferi gradini un aspect ingrijit, asigurand totodata si o cromatica deosebita.